vineri, 31 decembrie 2010

La multi ani!


La multi ani 2011! Ramas bun 2010!

2010 a fost un an fabulos, magic, plin de dragoste. Un an in care Isabela a evoluat de la mamarutza mica si plangacioasa la fetita dulce, razacioasa, umblareata, tonica, curioasa ce este acum.

Ma gandesc cum se va transforma in anul ce vine...

La multi ani tuturor celor de aici de aproape si celor de departe! Va dorim sa aveti un an fabulos cu sanatate, dragoste, noroc si fericire! Sa fie plin de realizari si impliniri in toate domeniile! Sa fie un an al descoperirilor si transformarilor benefice! Sa fie in primul rand un an bun cu pace si intelegere!

Familia Strimbu (Isabela, Cecilia si Sorin) va spune in cor:
LA MULTI ANI 2011!!!

marți, 28 decembrie 2010

Noutati

Da, avem noutati. Avem premolarul stanga jos iesit complet, un coltisor (si urmeaza al doilea) de pe premolarul drept jos, iar sus (e jale mare) gingiile super inflamate. Dupa starea de agitatie as spune ca nu mai dureaza mult si avem si premolarii superiori. Si muscaaaam tot ce prindem (pe mami, tati, jucarii, lingurite, chiar si picioarele metalice ale scaunelor din bucatarie!!!!).

Revin mai tarziu cu poze proaspete de la Craciun si de dupa...

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Craciun 2010

Zilele din urma au fost magice. Am simtit in sfarsit ca e Craciun si ca Mos Craciun exista. Casa noastra a rasunat de veselie, chiote, rasete, colinde, a mirosit a cozonaci si sarmale si a bradut (chiar daca bradutul nostru e artificial anul acesta).

Am impodobit bradul ajutati de Isabela.


Si de bunicul Bubu. Aici ii arat lui tati ce glob mai trebuie pus in bradut



Dupa atata munca il asteptam pe Mosu'. Care a venit cu daruri multe. Le descoperim rand pe rand.


L-am si ajutat pe Mosu' anul asta asa ca am primit si o pereche de cornite de ren de la Rudolph:



Sarbatori Fericite!

marți, 21 decembrie 2010

Vizita lui Andrei



Afara au fost azi peste zi - 6 grade. Seara vad ca iar am ajuns la -10. Din cauza asta nu am stat mai mult de 30 minute afara...asa ca nu am putut "povesti" si socializa cu Andrei cum faceam de obicei. Prin urmare ne-am vazut si seara ...

Las pozele sa ilustreze bucuria, chiotele, larma, veselia celor doi pici si a parintilor lor...E o muzica atat de placuta sufletului sa ii auzi pe cei doi prieteni "zumzaind" prin casa! Un cadou special inainte de Craciun...



sâmbătă, 18 decembrie 2010

Un altfel de bilant

E la moda ca tot se apropie sfarsitul anului...Dar nu despre ce am facut anul asta as vrea sa scriu ci despre ce gandesc si simt despre anul asta ce sta sa se termine in cateva zile. De fapt provocarea a venit de la amicii nostri de la Viena. Sambata seara fiind, am iesit la un local foarte trendy vis-a-vis de Rathaus, plin de cupluri super elegante (smoking ei, nurca, rochie neagra si perle ele). Atunci amicul nostru m-a intrebat printre altele: "acum esti fericita?" Acum reprezentand perioada de cand o am pe Isabela in viata mea.

Si m-a pus pe ganduri intrebarea lui. Repede am raspuns: "fericita am fost tot timpul, acum ma simt binecuvantata". Amandoi au ramas perplecsi si au cerut amanunte (precizez ca sunt un cuplu de intelectuali la 45 de ani FARA copii, el nu are deloc dorinta si intentia de a avea copil, ea incepe incet incet sa isi doreasca unul).

Postarea asta nu se vrea de fapt o justificare la raspunsul meu ci mai mult doresc sa las undeva gandurile mele despre anul 2010.

2010 ar trebuie sa fie decretat anul lipsei de interes. Lipsa mea de interes pentru orice altceva ce nu e legat de Isabela. Da, eu carierista incurabila, cu doua joburi (chiar trei in ultimii ani), cu activitate de cercetare prodigioasa, cu participari la congrese (minim 4 /an) am intrat pe functionarea de avarie. Mi-am facut cursul si...atat. Am mai dat idei si sfaturi doctoranzilor, am mai ajutat la o predare, am mai scris un articol doua, am pregatit doua trei prezentari dar ATAT. Mi se pare putin privind prin prisma altor ani...dar pe de alta parte mi se foarte revoltator de mult! Tot ce am facut a fost luat din timpul Isabelei.

Isabela care la un an si trei luni stie cine e ea, cati ani are, unde ii sunt ochii, nasul, gurita, degetele, picioarele, capul, buricul, Isabela, care il asteapta cu interes zi de zi pe tata la ora 18, se trezeste stragandu-ne, o cheama tot timpul pe Babu si il iubeste pe Bubu care o duce cu calutul, cea care recunoaste animalele din cartile ei, care a facut o fixatie de Dumbo, cea careia ii place sa isi plimbe papusile de par dintr-o camera in alta, care ne danseaza pe orice muzica, cea care zambeste tuturor oamenilor pe strada, care mai nou a invatat sa spuna NU (da din cap)...si as putea continua inca multa vreme scriind despre cate stie fata mea. Asa percep eu anul asta, cu timp mult si mai ales timp de calitate investit in Isabela dar si cu momente furate de la ea pentru restul activitatilor mele.

Discutand zilele trecute cu o amica medic pediatru mi-a spus la un momnent dat: se vede ca te-ai ocupat doar de Isabela, e un copil precoce, stie multe pentru varsta ei. Asta m-a pus pe ganduri...poate ca dascalul din mine vrea sa o invete multe si repede desi pedagogul din mine isi spune tot timpul "ia copilul asa cum e si lasa-l sa se dezvolte in ritmul lui". E o tendinta aici de a o aduce pe ea la nivelul meu in loc sa incerc tot timpul sa ma cobor eu la nivelul ei. Chiar daca imi face placere sa ne jucam...sincera sa fiu tot la carti, cantece si chestii logice ajungem.

Ma gandesc ca anul acesta am invatat de fapt ce inseamna rabdarea si mai ales daruirea. Si am mai invatat ca se poate iubi fara limite. Pe viata. Si neconditionat.

Chiar daca mi-a schimbat viata si modul de a gandi si actiona cred ca Isabela a adus mai multa fericire si implinire decat orice alta activitate. Si pentru asta ii multumesc lui Dumnezeu...ca m-a ales sa ii fiu mama Isabelei.

Asa incat la intrebarea "sunt fericita?" pot sa raspund fara a sta pe ganduri : "DA, sunt fericita dar mai mult decat atat sunt binecuvantata. Binecuvantata cu un copil incredibil de frumos, afectuos, destept (si lista ar putea continua)".

Ca o concluzie as spune ca anul 2010 a fost incredibil de plin, de frumos, de uimitor. Am convingerea ca anii care vor veni o sa il depaseasca. Iar implinirea ce o simt zi de zi se va amplifica.

joi, 16 decembrie 2010

Bilant la 15 luni

Isabela a implinit ieri 15 luni! Pe data de 15...La multi ani puiuta mica!

Azi am avut controlul de 15 luni (nu ne-a mai vazut d-na dr de la vaccinarea din septembrie): a fost uimita sa vada ca a crescut aproape 5 cm si a pus 400 g. Deci ca date tehnice: 82 cm (dupa masuratorile d-nei dr, eu zic ca avem 2 cm in plus) si 11,2 kg (imbracata!). A fost uimita si de cate stie si cat e de sociabila. Isabela a plans doar la final cand a palpat-o si se pare ca nu i-a placut. In rest a vorbit non stop, a cantat, a umblat, a tras toate hartiile de pe masa etc etc.

In alta ordine de idei, la Cluj a venit iarna...sunt temperaturi negative si ziua...dar tot iesim in parc. Pacat ca suntem singurele. Eu nu inteleg parintii astia...asta e clima in care vor trai acesti copii. Cand vor merge la scoala ce vor face? Ii vor tine acasa ca sunt temperaturi negative afara? Sau ii vor duce/aduce de la scoala doar cu masina sa nu intre copilul in contact cu aerul rece??? Si ne mai miram ca suntem asa sensibili si fragili...

luni, 13 decembrie 2010

Mancam singurele

Asta a fost surpriza pe care ne-a pregatit-o Isabela pe cand ne-am intors de la Viena. Am gasit-o mancand singura...e totala cat poate fi de tacticoasa si serioasa cand maninca ea singura. E adeverat ca nimereste mai mult urechea, masa, covorul decat gurita ei...dar ce mai conteaza!

Asa arata la finalul mesei:


Noi suntem super obositi dupa escapada de la Viena. Dar ne-a prins bine, ne-am incarcat bateriile, am vazut lucruri frumoase, ne-am imbracat si noi elegant (eu una imi doream asta de ceva vreme), am ascultat muzica buna, am vazut prieteni dragi, am mancat in cateva restaurante exquisite...si am avut si cateva ore de shoping. Spun doar ore pentru ca de obicei aveam 2-3 zile de SCS...de data asta am facut Mariahilfe Strasse (nu am mai facut asta din noiembrie 2008). Sper ca l-am ajutat bine pe Mos Craciun sa ne ia cele mai frumoase dar mai ales utile cadouri...abia asteptam sa le avem sub brad!

marți, 7 decembrie 2010

Intalnirea cu Raluk si Alex


Nu pot sa nu consemmez in jurnalul Isabelei si ziua de sambata 4 decembrie cand am avut placerea de a intalni o mamica deosebita si un baiat frumos si cuminte: Raluk si Alex de la Baia Mare.

Pe Raluca o stiu de pe froumul DC, mi-a placut si imi place stilul ei de a-si creste si educa copilul, cat mai aproape de natura, de tot ce e natural si bio. Convingerile ei sunt bine documentate, are argumente solide astfel incat e o placere sa o citesti pe forum sau pe blog-ul ei.

Din pacate noi am ajuns mai tarziu si cu un aparat foto fara baterii. Dar tot a reusit tati sa faca ceva poze. Cele mai multe si mai reusite le-a facut Raluca si tati de Alex.

Pe mine cele doua ore petrecute in compania lor m-au incarcat de energie si m-au binedispus chiar daca nu am stat locului o clipa...am alergat non stop dupa cei doi copii atomici Isabela si Alex.

Sper sa mai repetam figura mai des si poate si cu alte mamici!

Mos Nicolae

La noi, respectiv Isabela, Mos Nicolae a inceput sa vina duminica de dimineata, adica in 5 decembrie.
A primit de la prietenul ei Andrei o papusa bebe vorbareata care plange, sforaie, striga mama, papa si ...rade! A fost si este tare incantata de ea.
Mai pe dupa masa a venit Mosul de la Bunicul Stefan (un pian) si de la tusa Cici (un catel cantaret). De asta nu am putut-o dezlipi nici noaptea, a dormit cu el in pat!


A urmat mosul ce i-a lasat in pantofii de casa de la Babu si Bubu: hainute si jucarii de baie. Dimineata in ghetutele spalate de la usa, acasa, Mosul i-a lasat o cizmulita plina cu jucarii de lemn si marionete de la Sterntaler.


Si in final am primit un cadou deosebit de la o mamica deosebita (Uka pupici multi):


A fost cuminte tare Isabela de a fost asa bogat Mos Nicolae. Il asteptam cu interes acum pe Mos Craciun!

vineri, 3 decembrie 2010

La o sueta

Cu tati, cu Babu cu cine apucam...Isabela este povestitoare in ultimul timp. Stie care cine suntem, Andrei a devenit Dei, bunicu Bubu. Stie cind o intreb unde e tati ca e plecat si spune "buuuu". Stie cand facem treaba mare ca nu e tocmai parfumata asa ca in timp ce ii schimb scutecul Isabela face incretindu-si nasucul "pfuuu". Isi vede canuta cu cioc pe masa si striga "apa". Pe copilsaii din parc ii striga pe toti "coooo". Cioara tot "ca ca" face iar pisica "miaaaa".

Toate ar fi roz daca nu ar fi maselutele care ne dau de furca si dureri mari...seara si noaptea suntem agitate si nu ne odihnim, stam tot timpul fie cu manuta fie cu ce prindem solid in gurita. Si aratam tuturor ca ne ies maselele:



In rest ...abia il asteptam pe Mos Nicolae!