sâmbătă, 31 decembrie 2011

Un An nou fericit!


Prrintre antitermice, antibiotice (da, din pacate am ajuns si aici ca doar le-am facut pe toate trei odata: dubla otita, laringita si bronsita) ne facem timp sa va dorim ce ne dorim si noua:
Un an nou bun cu sanatate, liniste, realizari si impliniri pe toate planurile!
Sa fie un An asa cum va si ne dorim, un an al schimarilor in bine, al desteptarii noastre ca natie si ca oameni!
La multi ani 2012!

miercuri, 28 decembrie 2011

Ce va doriti de la 2012?

Si daca tot am timp de blog as lansa eu o leapsa prin care le-as provoca pe fetele dragi sa isi dea cu parerea....ce vor de la 2012? Si ma refer nu la lucruri de genul sanatate, bani, job mai bun etc etc ci la dorinte despre cum cred ca pot schimba, influenta, imbunatati viata lor si a celor din jurul lor.
Haideti fetelor...pic cu pic se face marea...cred ca daca ne mobilizam si ne propunem sa schimbam in bine ceva ce merge rau pe langa noi chiar vom reusi. Cu atat mai mult cu cat 2012 se anunta un an al schimbarilor.
Eu una imi doresc sa devin mult mai empatica la nevoile celor din jurul meu. Sa las egoismul meu la o parte si sa ma implic mai mult in ajutorarea lor. Apoi imi doresc sa imi dezvolt acest al 6 lea simt pe care il am si il neglijez de ceva vreme...din teama? Probabil ca da....oricum e pe lista de to do! Visez de mult sa ma implic in campanii umanitare. Si nu doar la modul la care donez bani de cateva ori pe an ci efectiv sa fiu implicata mai mult. Admir de multa vreme tot ce face Principesa Margareta prin Fundatia Altetei sale si ma bucura faptul ca cineva se gandeste nu doar la copiii nevoiasi , bolnavi sau orfani ci si la batranii orfani. Si vai cati sunt (batrini singuri sau abandonati). Imi propun sa las inchis televizorul cel putin o luna non stop mai ales in perioada alegerilor. Am devenit o natie condusa de si prin televizor. Ni se implementeaza tot felul de idei aberante in care credeam apoi cu tarie ca doar...le-am vazut/auzit la TV. Vreau sa vad doar filme bune si concerte si mai bune.
Vreau sa ma implic mai mult pe partea de protectie a mediului. Deja ne gandim serios la surse de energii alternative pentru casa de la Beclean (panouri solare) si eu tot aman momentul schimbarii masinii mele pentru ca imi doresc una electrica. Desi tehnologia este inca deficitara e un inceput.
Vreau sa uit ca exista medicatie alopata si sa incerc sa imi tratez sotul si/sau copilul doar cu remediile naturii (daca ar stii ai mei colegi m-ar arata cu degetul si ar zice ca am luat-o razna...:). Cred ca suntem atat de labili si de tarati deoarece ne-am indepartat prea mult de natura. Traim in mediul asta artificial si cea mai mica variatie de temperatura ne da peste cap. Ne lovim de insomnii, depresii, migrene la orice colt....si ne intrebam oare de ce?
Si....as vrea sa deschid mai rar computerul, netul, mailul, FB-ul si da, implicit si blogul...ca sa am mai mult timp pentru citit, pentru Isabela, pentru plimbat pe coclauri...pentru trait.

Ce ziceti Raluk, Nela, Dana, Monis, Loredana, Lili, Gabi...si voi toti si toate care ma cititi... Ridicati manusa???

Leapsa muzicala

Cu scuzele de rigoare reiau sirul lepselor date de fete...am ajuns la cea muzicala. Nu am stat sa o gandesc mult (nu ma gandesc acum decat la Isabela care e racita rau, dar rau de tot si in timp ce doarme ea scriu si eu cate ceva pe blog) dar nu vreau sa raman datoare in anul ce vine...
O sa incep prin a depana amintiri din copilarie...in casa alor mei se asculta la pick-up tot felul de muzica...de la Anotimpurile lui Vivaldi si Bolero de Ravel la opera lui Verdi. Apoi am descoperit Celelalte cuvinte (cred ca aveam vreo 13-14 ani cand scoteau ei primul album intitulat Celalalte cuvinte I) si Compact, Iris, Holograf. La inceput de liceu chiar mergeam la concertele lor la Sala Sportului.
In liceu am devenit mai "metallica"...influentata si de anturaj. Ma si mir acum cum puteam sculta Slayer? Anyway din perioaada aceea am inceput sa iubesc muzica rock, progresiva...primii care m-au lasat fara cuvinte au fost Def Leppard cu piesele lor: "Love bites" si "Pour some sugar on me". A urmat Yes, Camel, Pink Floyd, Judas Priest...
Dar ca sa fac totusi un clasament as spune ca piesele si trupele care inseamna ceva pentru mine si azi pentru ca sunt legate de cate o etapa importanta din viata mea sunt:
1. Def Leppard- Love Bites si Pour some sugar on me
2. Pink Floyd - Wish you were here
3. Yes- Owner of a lonely heart
4. Marillion- Fantastic Place, Easter, Angelina (aici recunosc ca e influenta Sorin si piese de pe albumul lui preferat). De aici incolo incepe muzica buna...adusa in viata mea de cel de la care am invatat atatea... mai ales sa ascult si sa traiesc ascultand muzica buna-Sorin:
5. Mike Oldfield - Tubular Bells I and II
6. Porcupine Tree- Blackest eyes
7. Phideaux - Snowtorch (super super bestiala trupa, piesa, versurile)
8. Riverside- Voices in my head
9. IQ - Sacred Sound
10. Deep Purple - Sail away (era bluesul rock no 1 la toate chefurile din facultate).
Mai ascult cu placere si Eagles, Black Sabath, Opeth, Therion, Genesis, Jethro Tull, Asia, Serj Tankian...si multe alte trupe mai noi sau mai vechi de progresiva.
Norocul meu este ca si am de unde alege o trupa buna sau cate un concert (pe DVD, live am vazut mult prea putine)- de vazut doar varietatea colectiei si nu dezordinea de pe rafturi (am ridicat toate chestiile casabile si prea mici ce risca sa fie inghitite sau prea pretioase ce risca sa fie stricate de catre Isabela..:))


Ce e curios e faptul ca desi 6 ani am fost dansatoare in trupa Universitatii si am facut turnee peste turnee nu am in casa nici un CD cu muzica populara. Ce se mai canta azi nu se poate numi populara...poate doar ce mai canta Grigore Lese sau Amalia Codorean. In rest e ceva comercial ce nu are nimic de a face cu adevaratul folclor asa cum l-am perceput si il mai percep eu mergand des in Bistrita-Nasaud. Ce fac ceterasii la cate o nunta sau la un joc de dumininca, cum se mai organizeaza la Salva sau la Perisor (jud. BN) nu cred ca se poate spune si explica....se poate doar "juca" (dansa, tradus in limba romana..:).

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Craciun fericit!

Fie ca perioada asta magica sa dureze un an. Sa fim la fel de buni, de zambitori, de darnici, sa ne bucuram de lucrurile marunte si sa vedem miracolele din noi si de langa noi...
Isabela, Cecilia si Sorin va doresc cu mare drag:


Sarbatori fericite si linistite alaturi de cei dragi!

marți, 20 decembrie 2011

De revazut

Si ca sa continui cu lepsele date de fete...scriu azi despre cateva filme care m-au impresionat/placut si pe care le-as revedea cu placere de muuuuulte ori. Asta pentru ca eu nu prea am lista cu filme de nevazut...daca nu imi plac 5 minute din film nu continui...nu imi permite timpul din pacate..:)
1. Casablanca- favoritul favoritului. Imi place acea poveste de dragoste pe fondul razboiului, imi place Ingrid Bergman, imi place Casablanca asa cum am vazut-o in film si apoi in realitate...intr-un cuvant...l-as revedea saptamanal si nu m-as satura de el...si nici de celebra "As time goes by"...
2. A beautiful mind....sa mai spun ca mi-a placut rolul facut de Russell Crowe? Ca mi-a placut ideea de a face un film despre un schizofren briliant?
3. As good as it gets...superb jucat. Nu e de mirare cu Jack Nicholson si Helen Hunt in roluri principale
4. Filmele din seria Bond cu Daniel Craig in rolul lui 007- ma termina ochii lui albastri desi prestatiile ca actor nu impresioneaza
5. Si tot din seria actor super (ca mascul of course) seria Die Hard cu Bruce Willis (stiu, stiu nu e super actor...i se potrivesc mai bine rolurile din serialele de comedie dar imi place de pe vremea cand chiar facea un serial bun)
6. American Beauty...Kevin Spacey si scenariul...merita vazut si revazut...ma face cateodata sa ma bucur ca totusi traiesc in Romania si nu in SUA...alteori ma gandesc ca si la noi cam tot la fel se intimpla..:)
7. The interpreter...pentru o Nicole Kidman in forma si intr-un rol greut.
Urmeaza un post muzical...soon I hope..:)

sâmbătă, 17 decembrie 2011

My bucket list

...scriind titlul ma gandeam ca poate nu am varsta necesara unei asemenea liste. Probabil ca daca nu ma provoca Nela as fi scris-o...cu un an doi inainte de pensie?
Dar asa, promisiunea e promisiune. Poate ma voi distra copios peste vreo 25 de ani cand sper sa am satisfactia sa tai tot de pe lista spunand ca le-am facut pe toate si sa imi fac una noua...:)
Deci...sa purcedem:
a. Sa vizitez Africa Neagra...in safari, cu job-ul sau in excursie...accept orice dar sa fie o Kenya, o Coasta de Fildes si o Africa de Sud pe lista. Nu ma intrebati de ce...asa simt eu ca ma cheama continentul ala....striga de-a dreptul dupa mine iar eu tanjesc sa ajung acolo!
b. Sa ma plinb cu trasura trasa de cai prin Central Park New Yok...stiu, suna a cliseu...dar de ce nu?
c. Sa schiez oriunde in Anzii Cordilieri...si implicit sa vad cateva din tarile acelea exotice ale Americii de Sud.
d. sa am curajul sa mananc un platou precolumbian asa cum mi l-a descris Bernardo in Ciudad de Mexico
e. Sa ajung cu Isabela cu tot acasa la Mos Craciun...adica sa vizitam Finlanda
f. Sa pilotez un avion (de mici dimensiuni of course dar inainte de asta sa fac cateva sarituri cu parasauta just in case)
g. sa ma reapuc de dansuri...astept sa mai creasca Isabela sa mergem impreuna..:)
h. sa scriu un jurnal de calatorii (asta presupune ca vreau sa si calatoresc mai mult...si daca se poate nu in interes de serviciu...sa ma duc sa fac si eu sejururi culinare, de relaxare, de ce vreti voi....dar sa ma stiu cu mintea golita de orice grija, dead line sau senzor ca sa ma pot bucura pe deplin de locurile noi)
i. sa ajung sa vad pus in practica (adica fabricati la scara mare) tot ce creez la scara mica in laborator....cred ca ar fi cel mai bun feed back la munca mea de cercetare si mai pretios pentru mine ca un premiu Nobel
j. sa am o ferma de cai ...asta vine la pachet cu canisa de caini
k. sa am curajul sa las o data orasul pentru tara si apartamentul de bloc cu casa pe pamant unde sa imi cultiv legumele si sa o invat pe Isabela cum sa planteze rosii si sa isi ingrijeasca via si caisii asa cum am fost si eu invatata de catre bunica mea si strabunicul meu
l. sa am curajul sa spun mai des NU!
m. sa merg saptamanal la opera
n. sa nu mai ratez nici un festival de la Lorely si sa ii vad in concert pe cei de la Rammstein la Berlin (greu de tot, se epuizeaza biletele din prima zi)
o. sa ma implic in campanii umanitare (mai des si cu mai multa energie...in fond asta ajuta cel mai bine moralul)
p. sa ma apuc de yoga (tot cochetez cu ideea asta de ceva timp...cred ca mi-ar face bine niste tehnici de relaxare)
r. sa ajung sa mananc sanatos...sa imi impun acea disciplina necesara renuntarii la toate tentatiile toxice (cafea, dulciuri, mezeluri)
s. sa vizitez Israelul...tara Sfanta si toate locurile simbolice ale crestinatatii. Poate ma va face sa "vad" mai multe decat vad acum
t. sa imi aduc nepotii in vizita la Beclean si sa ornam bradul din curte asa cum fac acum cu Isabela (sunt optimista, nu? Sper sa nu faca si Isabela copilasi dupa 35 de ani...:))
u. sa fac un curs de pictura (acuarela daca se poate) si sa pictez peisaje din Bretagne
v. sa am o casa la malul marii si o pensiune pe varf de Alpi (in Austria de preferinta)
w. sa invat sa gatesc de la un maestru
x. sa stiu germana nu doar la nivel de conversatie si sa mai am rabdare sa invat chineza (tare mi-e ca asta va fi limba viitorului)
y. sa imi construiesc casa viselor mele...cea cu terase imense si dormitoare albe
z. sa replantez livada tatalui meu
Am terminat literele alfabetului...ce ironie..:)

vineri, 16 decembrie 2011

Coming soon

Am doua lepse de rezolvat weekendul asta: cea de la Nela cu bucket list-ul (by the way, mi-a placut filmul cu acest titlu enorm, datorita prestatiilor a doi actori dragi mie dar mai ales faptul ca m-a pus pe ganduri si m-a facut sa imi reevaluez viata) apoi o leapsa draga mie, lista muzicala de la Raluk...De fapt de la Nela am primit si leapsa cu filmele de nevazut...dar tinand cont ca in ultimii doi ani nu am mai vazut un film cap coada....cred ca o mai aman.
Promit ca ma tin de ele weekendul asta mai ales ca ma simt inspirata: suntem in casa de la Beclean, focul arde domol in soba, miroase a brad, Beia se joaca cu pisicul sub masa, ai mei pregatesc casa pentru Craciun....e o atmosfera de vis. Mai lipseste Sorin...dar el e plecat sa se intalneasca cu Mos Craciun la Viena...:)

luni, 12 decembrie 2011

Date tehnice

Azi miine vine Mos Craciun si eu nu am mai postat nimic. Dar am o scuza..am fost prinsa cu multe, cel mai important lucru a fost lansarea vineri, 9 decembrie la Institutul francez a Asoctiaiei romane a bursierilor guvernului francez, eveniment aflat sub patronajul excelentei sale, d-nul ambasador Henry Paul. Eveniment care s-a bucurat de participarea multor nume din politica, guvern, parlamentari europeni, universitari, multi din ei fosti BGF.
Eu am fost cam bulversata, aflata intre doua zboruri (vai ce bine e sa faci 55 de minute de la Cluj la Bucuresti si ce horror e sa faci apoi aproape 2 ore de la Otopeni in Piata Romana...nt nt nt).
Whatever...vroiam sa notez datele tehnice ale Isabelei la aproape 2 ani si 3 luni: 14,5 kg si 96 cm! Mentionez ca am cantarit-o imbracata, deci poate vreo 200-300 de g sunt hainele, papucii de casa si mai ales ...scutecul..:)
Hmmmm...sincera sa fiu nu stiu ce sa mai fac cu ea...nu e chiar la regim dar oricum are restrictionat la piine, biscuiti, cereale, banane...incerc sa ii dau muuuuulte fructe si legume, somon, curcan si pastrav. Rar de tot ii dau si pui sub forma de supa. Ar manca macaroane in fiecare zi (ii fac o data pe saptamana, la fel destul de rar mamaliguta si gris cu lapte si scortisoara). Deci chiar nu stiu ce i-a impulsionat cresterea in asa ritm. Oricum sper sa nu depasim 15 kg pana la 3 ani. Asa ca dupa Sarbatori suntem la dieta...)

marți, 6 decembrie 2011

A venit Mos Nicolae

Si ne-a lasat cateva cadouri:

luni, 5 decembrie 2011

Jucaria noastra preferata (II)

Daca tot am deschis subiectul jucarii vreau sa le iau pe rand, in ordine cronologica, asa cum au fost sau mai sunt inca apreciate de Isabela:
1. Pe locul intai, castiga detasat...tati! El e jucaria preferata a Isabelei...lui ii canta, lui ii da suc din cana ei, cu el isi imparte mancarea, lui ii arunca priviri pline de iubire, pe el il intoarce de 10 ori de la usa in camera ei " pe camana a Beia" (aka canapea).
2. Ursul Winnie si prietenii lui mai ales sub forma de Lego dar nici cei din carticele sau cei de plus nu sunt neglijati. Incepem ziua cu "casa a uini" si o terminam seara tarziu cand ii pune singura cu manuta ei in cutia de Lego spunandu-le "noate buie".
3. Mickey, Minnie, Daisy, Maca (Donald) si Gonga (Gufy)...precum si Clubul lui Mickey Mouse. A inceput cu DVD-urile traduse in limba romana, apoi au urmat jucariile de plus (avem deja 2 Mickey mici si unul mare, fara de care nu iesim in parc...dusi pe rand, of course, democratic, la plimbare). Incepem sa apreciem cartile cu amicii astia, chiar si cele in germana cu primele mele 1000 de cuvinte, puzzle-uri si orice are legatura cu ei (pijamale, rochite, bluze etc etc).
4. Kitty...adica pisica aceea fara forma dar din ce in ce mai prezenta in viata noastra. Tot de pe DVD-uri o stim....si o avem si pe ea in cateva exemplare sub forma de balerina, simpla, cu sora ei, sub forma de perna, pe pijamale si bluze.
5. Cartile de la Adevarul cu povestile din colectia Disney...astea sunt printre primele rasfoite si iubite...le-am citit si rascitit si am face-o zilnic daca i-ar tine nervii si mai ales timpul pe mami sau Buni.
6. Cuburile...sincera sa fiu nu stiu daca sunt de la Vtech sau de la Bruni...cert e ca avem doua cutii de cuburi de pe vremea cand ne faceam manualitate si le aruncam pe parchet ca sunau dragutz (adica de pe la vreo 9 luni). Si pe ele le stergem periodic de praf ca inca ne place sa facem castele din cuburi.
7. Turnul lui Montessori...ei asta l-am folosit un an zi de zi...eu ma tot mir cum nu s-a plictisit de el. Acum sta undeva intr-un fund de cutie dar daca il scot la lumina i se lumineaza fata si nu se lasa pana nu il face si rasface.
8. Paturica de joaca de la Bertoni...primita cadou la botez...ne-a tinut pasiunea aproape 1 an...si acum o mai scoate din husa sa vaneze pestisorii de pe ea..:)
9. Bebe mare si bebe mic...prima e blonda cu par de sfoara si Isabela si-a ales-o singura pe la vreo 11 luni (la prima noastra vizita in Cora a reusit sa o traga jos din raft ea fiind in carucior si nu s-a mai dezlipit de ea, din multele papusi pe care le are e clar ca o prefera pe ea...e simplu de transportat, o duce de par oriunde), a doua e aleasa de mine din Toys'r'us-ul din SCS, Viena si e fascinata sa o imbrace/dezbrace/stearga la fund cu servete umede si sa ii faca baita in cratitele si oalele mele pe care le scoate singura din dulapurile din bucatarie.
10. Maimuta Bobo primita de mine de la sotul meu in vremurile in care ne vrajeam....datorita ei Isabela stie spune buric si mai ales stie unde este buricul.
11. Orga muzicala si Dadi strumful la fel de muzical...nu am multe de spus, fiind fascinata de muzica le foloseste des...eu abia astept sa se termine bateriile...:
Si daca tot avem asa de multe pasiuni Mos Nicolae ii va aduce: un Lego cu Tigrila la pescuit, un puzzle cu Winnie si un alt set tip Lego dar cu Kitty. Lui Mos Craciun i-am cerut bucataria lui Minnie si/sau Clubul lui Mickey Mouse...sa vedem cat am fost de cuminti si ce ne va aduce...:)

duminică, 4 decembrie 2011

Jucaria noastra preferata...

...e cea imbracata in mov..:)



sâmbătă, 3 decembrie 2011

Speak Floyd?

Va mai amintiti Pink Floyd? (asta daca v-a placut vreodata si ati ascultat asa cum am facut-o eu in tinerete..:)). Ei bine cativa baieti buni la cantat si cu voci superbe au initiat o trupa care face cover-uri dupa Pink Floyd si o face la un nivel...uau...super inalt.

"Speak Floyd este singurul tribute-band Pink Floyd din Romania si s-a infiintat in ianuarie 2010 la Cluj avind in componenta muzicieni cu experienta si cunoscuti din alte proiecte:

-David Bryan (Hotel FM)-vocal
-Sandy Deac(Kappa,Desperado si alti artisti)- clape, voce, acoustic & electric guitars, lap steel guitar
-Kovacs"Kovi" Laszlo(Kappa,Desperado si alti artisti) - electric & acoustic guitars
-Razvan"Vava" Rotis( Razvan Krivach band) – tobe si percutie
-Kolumban Zoli(De La Funk,Yesterdays) - bass
-Edi Raita(LeeQuid) - clape
-Lazar Rudy(Gaio Jazz Band) – saxofon

Proiectul a pornit ca o expresie a pasiunii membrilor sai pentru muzica si mesajul maestrilor muzicii progresive,Pink Floyd."

Asta am citat de pe pagina lor de facebook...
Aseara daca tot am sot in Austria si mama in Cluj, dupa ce am culcat puiul mic am plecat in club (Flying Circus) la scuturat de plete, baut de bere si "gustat" muzica buna. Si a meritat...

De la "hey you la "wish you were here" am trecut timp de doua ore prin toate piesele celebre ale nu mai putin celebrei trupe Pink Floyd.
Detalii mai multe pe pagina de FB: http://www.facebook.com/#!/events/216528661754440/

joi, 1 decembrie 2011

Crestem...

Daca nu e "cavata a tati" si funda albastra:


e "capca" lui mami:



Imi pare rau ca nu am poze cu Isabela proband pantofii sau cizmele mele...sau cand isi insira diverse pe manuta spunand ca are "batari, mami"...crestem si devenim pe zi ce trece copilut. Aproape domnisoara...