vineri, 27 aprilie 2012

Diverse

Sau fuga de idei..pe motiv de varsta. Cert este ca am avut o saptamana de vacanta, vacanta de Pasti in care am stat in parc, ne-am jucat cu plastilina, am desenat pe unde am apucat(pe jos prin parc, peretii camerei sau pe hol), am citit si am cantat...intr-un cuvant am stat cu Isabela non stop, ne-am jucat si mi-am golit mintea. Si a fost super...chit ca mi-au ramas o gramada de probleme nerezolvate...dar timpul petrecut cu ea a fost si este priceless..:) Am primit in plus si un cadou tehnic de la iepuras, un galaxy care inca imi pune probleme la folosire (uau cate programele are si optiuni si facilitai, sunt data pe spate...incep treptat treptat sa imi neglijez BB, asistentul meu personal). Sper sa ne imprietenim repede si sa putem sa impartim echitabil sarcinile intre Samsung si BlackBerry..:) In plus mi-am testat imunosenzorul (pe care il construiesc in 48 de ore) si ....functioneaza!!!! Ioi, ma apuca disperarea cat mai am de lucru la el la partea de optimizari..dar in asta consta de fapt distractia in laborator! Si...m-am decis la mai mult mers pe jos si iesit pe afara ca tot e vremea frumoasa asa ca bantuim cat putem de mult. Cam astea sunt motivele pentru care blog-ul e neglijat..:)

miercuri, 18 aprilie 2012

Nedumerire

Suntem in saptamana luminata iar bunica mea zicea ca nu e bine sa tinem suparare intr-o asa saptamana. Dar nici sa trec cu vederea nu pot...ceva ce m-a afectat destul de serios. Multa lume o sa spune: "e o prostie". O fi..dar mie una mi-a zdruncinat putin "lumea"...De fapt mi-a confirmat ceva ce stiam: copiii nostri sunt perfecti, noi ii pervertim.

Saptamana trecuta miercuri in timp ce noi eram in Austria am fost sunata de o mamica pe care o consideram prietena. Copiii nostri se stiu de mult si le place sa se joace impreuna. Miercurea trecuta erau cu bunicutele in parc si se jucau cu pietricele. S-au ascuns dupa un leagan si dupa cateva secunde baietelul a iesit de acolo si a spus ca l-a lovit Isabela cu o piatra. Probabil ca asa o fi fost...fapt regretabil si nici intr-un caz premeditat. De aici s-a ajuns la o intreaga istorie...am fost sunata dupa nici 30 de minute de mamica baietelului si pusa la punct ca am un copil obraznic, necrescut, care sparge capul copiilor cu pietre in parc. Normal ca nestiind despre ce e vorba m-am scuzat si am spus ca revin cu un telefon. Dupa ce am vorbit acasa si am aflat varianta mamei mele (sincera sa fiu credeam ca e chiar cu capul spart copilul si dus la urgente, cand colo nici macar un cucui nu avea, erau amandoi cu caciuli in cap, probabil si asta o fi atenuat) am sunat inapoi sa imi cer scuze din nou. Nu mi s-a mai raspuns la telefon. Am trimis mesaje sms de scuze ambilor parinti si promisiunea ca nu se va mai intampla.
Imediat ce am ajuns acasa am intors problema pe toate fetele cu Isabela si i-am explicat de ce nu e bine si ce se poate intimpla dintr-o joaca cu pietre. Deja duminica intreba tematoare :"mami, este voie cu pietre? Nu, nu e voie...facem buba".

Azi in schimb am primit telefon de la mamica in cauza...mi-a spus mandra : "auzi ce are fiul meu sa iti spuna. E un scump"...iar fiul ei la telefon mi-a spus: "Beia e o fetita foarte lea si oblaznica, spat capul lui ....(aici era numele copilasului)".

Acuma nedumerirea mea cea mare este: cum poti tu ca parinte sa iti inveti copilul sa spuna asa ceva???? Eu una nu mi-am permis si nu imi permit sa denigrez pe cineva in fata fetei mele, indiferent ce mi-a facut acel cineva. Nici intr-un caz sa calific copilasii cu care se joaca in parc, sau pe parintii lor. Dar de aici pana la a o invata ca cineva e rau sau obraznic pentru ca dintr-o joaca s-a ajuns la o furtuna (intr-un pahar cu apa)....e cale tare lunga. Si te descalifica ...ca si om si parinte. Parerea mea!

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Lumina in suflete



Pentru ca e perioada in care mergem sa luam "lumina", pentru ca e perioada in care ne-am curatit mintile si sufletele, pentru ca e perioada in care ne dorim caldura "solara"si "umana" va dorim la randul nostru: Lumina in casa si in suflete!

Paste linistit!
Isabela, Cecilia & Sorin

marți, 10 aprilie 2012

Dor de mami

Suntem la Innsbruck pentru cateva zile de sambata seara. Am serbat un Paste catolic "alb" si desi nu as fi crezut ca societatea astea decadenta chiar mai serbeaza Pastele am ramas uimita si am constatat ca nu e doar o sarbatoare comerciala.
Uimita de cat de frumos sunt aranjate si impodobite casele (celebrii pomi cu oua, iepurasi etc etc), de cat de calmi si surazatori sunt oamenii locului ( e Paste, trebuie sa fim mai buni), uimita de cate ori a evocat clopotul bisericilor ziua Sfanta...

Dar ca de obicei totul e doar pe jumatate frumos pentru ca Isabela e acasa cu bunicii si nu cu noi...oricat am dezbatut problema asta concluzia e aceeasi...1000 de km sunt 1000 de km...si cand trebuie sa ii faci in 10-12 ore nu poti sa o iei la drum cu copil de doi ani sijumatate...asta e. Stiu ca multe din cititoarele mele isi vor spune : eh, eu am facut si mai mult cu copilul in masina...chapeau bas. Noi nu am vrut si nu vrem inca sa o scoatem din ritmul ei si din mediul ei familiar. O vom face cand vom merge in concedii la ski. Sau la mare. Dar despre asta in alta postare....

Asa ca ne auzim zilnic pe skype, ne canta, ne danseaza si ne spune : dor de mami, dor de tati. Haideti acasa a Beia!

Miine pornim spre ea.

marți, 3 aprilie 2012

Obiceiuri de...domnisoara

Intrebata zilele trecute, dupa ce tocmai terminasem de citit dintr-o cartulie de a ei cu meserii, ce vrea sa devina cand va creste mare, Isabela a raspuns dezinvolta (spre disperarea mamei ei!): "domnisoaia".
Si ca sa fim antrenate de mici pentru o meserie atat de grea, de dificila si care presupune eforturi..:)) am fost azi la coafor impreuna. Ideea era sa o tund pe ea si sa ma aranjez pe mine. Am iesit de la Alina doar cu Isabela tunsa pentru ca bineinteles nu a avut rabdare sa stea mai mult decat cele 6 minute petrecute pe scaun in timp ce Alina o tundea..:) Are o coafura moderna care ii pune in evidenta ochii...asa o fatuca scumpa are ca imi vine sa o pup non stop.


Dar am profitat apoi sa stam 40 de minute la Boribon...ahhhh...magazinasul acela mic e o oaza de fericire vad ca pentru amindoua. Am iesit incarcate cu puzzle-uri, iepurasi, oua, mieluti, margelute de lemn, vopsele pentru pictat cu degetele, un banjo...Beia le-a probat pe toate, dar pentru ca era asa prinsa in "probatul" jucariilor nu a vazut tot ce am cumparat. Ii va aduce iepurasul din ele, apoi va mai primi de 1 iunie altele...eu una sunt linistita ca am mici cadouri pentru ea si prietenii ei pana in septembrie.