marți, 29 martie 2011

Analize si....analize

In sfarsit azi mi-am luat inima in dinti, copilul in brate, sotul de brat si am plecat la Synevo sa ii facem analizele Isabelei (pe care le tot aman de 6 luni). Am ajuns pe la ora 12 (la 3 ore de la cei 270 mL lapte bauti de Isabela la trezire) si am avut noroc ca nu era multa lume (2-3 persoane). Am intrat si...au inceput nervii mei. Am nimerit peste doua tanti cu doua miini stangi care timp de 3 minute au cautat cu acul vena Isabelei (cu acul sub piele of course). Am plans cot la cot cu ea in timp de tati de Isabela o tinea in brate sa nu se zbata, eu o tineam de picioruse, un nene de acolo ii facea baloane din manusi, o alta tanti ii arata maimutoi pe pereti si tot asa....Am facut si eu o criza de nervi pentru ca la cati bani dam pe analize am macar pretentia de a avea profesionisti. Nu incepatori care sa imi chinuie copilul. Cu ocazia asta mi-am promis ca fara o amenintare grava sau o trimitere de la medic specialist in clinica la Pedi I sau II eu nu mai imi chinui copilul! Am zis...

Si cu ocazia asta am concluzionat ca statului roman i se falfaie de cei ce efectiv ar trebui ajutati. Nu mai comentez nimic despre faptul ca in toata perioada de graviditate am dat bani pentru toate analizele/ecografiile/suplimentele alimentare/vitamine etc etc. Ca de cand s-a nascut Isabela am platit medicamente (noroc ca nu avem nevoie de ele) si vaccinuri (cam 2800 RON pana acum) desi statul declara sa SUNT GRATUITE! Nu ma plang de asa ceva pentru ca am norocul ca atat eu cat si sotul meu sa avem job-uri (mare lucru in ziua de azi) si un anumit nivel de trai care ne permite sa platim asa ceva....dar cred ca suntem putini cei carora chiar nu le pasa ca dau 28 sau 2800 RON pe vaccinuri. Ma revolta cand vad ca sunt copii care nu au ce manca, carora parintii nu le pot asigura asistenta medicala primara, care sunt amanati cu lunile de clinici/policlinici la analize sau tratamente pana cand gasesc fonduri de la CAS...nu mai spun de pensionari. Ma bucur ca suntem sanatosi si ca nu avem probleme grave de sanatate. Si sper sa fim sanatosi inca muuuuuult timp.

Pe de alta parte nu pot sa nu spun ca sunt incantata de medalia de aur si diploma de excelenta pe care le-am castigat la ultimul salon Pro Invent (de saptamana trecuta) cu brevetul despre electrozii imprimati. Si de faptul ca azi am semnat cererea pentru cel de-al doilea brevet. Si de faptul ca mi-a mai fost acceptat un alt articol la publicare sau ca cei de la Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis mi-au trimis inca doua articole la revizat...motive de bucurie ar fi multe. Dar marunte zic eu. Bucuria mea e ca Isabela e ok...si mai ales ca ea creste frumos!

3 comentarii:

  1. Ce rau imi pare ca v-ati chinuit! Si noi in Cluj la Synevo voiam sa facem analizele si am mers pregatiti ca sa gasim usile inchise. Nu am stiut ca de asta toamna ei si-au schimbat programul si nu mai lucreaza sambata. Din cauza asta am ajuns la Satu Mare. Deci sa-mi para bine? Acolo i-au luat din degetel, nu din vena.

    Astept sa ne spui si rezultatele. La cum arata Isabela si la cat de bine mananca, sunt sigura ca totul e perfect! Si eu aveam dubii daca sa-i fac analizele sau nu, dar la noi e problema cu faptul ca nu mananca, si voiam sa stiu daca stam rau de tot la capitolul asta...

    Si nu mai fi modesta! Felicitari! Uau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Raluca...acum am primit rezultatele..asa cum ma asteptam o usoara anemie si o fosfataza alcalina crescuta ce are legatura cu lipsa vitaminei D...adica usor rahitism. Desi ia vigantol. O sa ma stradui sa ii suplimentez vit D din alimentatie si o sa mergem la mare vreo 10 zile in iulie...sper sa se vada. Nimic grav...chestii care sper sa pot sa i le corectez prin alimentatie. Miine ma duc si la pediatrul ei sa vad ce imi sugereaza.

    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cecilia, mi-am adus aminte citind postarea ta de perioada când am fost și noi aici în spital pentru anaize, abia ne întorseserăm din Ro și Ana a avut iar un episod vomităcios... Greu, tare greu a fost, la un spital de stat, unde ni se rcomandase să le facem...
    Atunci mi-am promis că nu o să îi mai fac ever analizele decât dacă mi le cere un doctor, nu la sugestie (atunci doctorașul vroia să ne testeze de ceva boală auto-imună pentru că era mai micuță Ana).
    Și la Ana au descoperit atunci o ușoară anemie și nivele scăzute de fosfor, parcă, nu mai știu...Bine, Ana nu a luat viganol și vit D, aici nu e comună administrarea lor. Am încercat să îi dau cât am fost în Ro (unde se dau by default), dar nu prea a mers.
    Hai că m-am lungit...

    Măi, dar tu ești super, super modestă! Realizările tale pe plan profesional sunt extraordinare, pe cuvânt!
    Ești o mămică împlinită pe toate planurile, bravo! Jos pălăria!

    Ne vedem în Viena, da? Noi ajunge pe 16 și plecăm pe 19.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere