luni, 16 ianuarie 2012

Ce cred eu despre spiritul civic al romanului

De doua zile tembeliziunile ne arata imagini care mai de care mai socante si sunt isterizate de ceea ce se intampla in pietele din Bucuresti si alte orase din tara...oameni care initial demonstrau contra proiectului legii sanatatii acum demonstreaza...stau si ma gandesc si eu de ce oare? care o fi motivul real.
Sunt sceptica mai ales ca am vazut diversi indivizi care isi dadeau cu parerea despre un proiect de lege pe care nici macar nu l-au citit. Au luat de bun tot ce spuneau "jurnalistii" platiti gras de diversi bisnitari cu tembeliziuni (sa ma iertati dar eu pe acei indivizi care au devalizat averea tarii nu ii consider oameni de afaceri...averile pe care le-au facut ei in 20 de ani mulgand tara si bugetul tarii in mod normal se fac in generatii...ma rog...generatii care muncesc sa faca bani nu care ii iau cu japca...ca ei sunt "deshtapti")...asadar au auzit ca se desfiinteaza SMURD-ul si ei vor muri in strada.
Trista tara, jalnic popor!
SMURD-ul e militarizat...nu are cum sa se desfiinteze. I se aducea eventual concurenta pe piata...Sistemul de sanatate asa cum e el acum e in colaps total. Si nefunctional. Vrei, nu vrei, daca trebuie sa faci analize, investigatii, operatii TREBUIE sa scoti banul din buzunar. La stat sau la privat.
In aceste conditii mi se pare necesar reformarea lui...eu una as prefera ca acei bani multi pe care ii dau luna de luna statului pentru CAS si CASS sa mearga o parte la stat pentur servicii de urgenta iar grosul la o companie privata, spital, clinica ce o fi care sa imi asigure cele mai inalte standarde de tratament. Corespunzator cu suma pe care le-o virez!
Si aici vorbesc prin prisma omului care a dat 25% din salar pe o asigurare privata in Canada si muuuulti bani pe o asigurare suplimentara in Franta timp de 3 ani de zile.
Nu sunt de acord cu ceea ce s-a intimplat...ma revolta chiar. Legea trebuia pusa in discutie si corectata de specialisti si de cei implicati in sectorul medical. Asa cum eu nu imi dau cu presupusul la Codul civil sau penal nu inteleg de ce badea Ion care probabil e somer vine si striga cat il tin rarunchii ca el nu vrea lege si reformare. Pai tocmai el e cel care e dezavantajat de actualul sistem! Dar asta e meteahna romanului: se pricepe la toate de la fotbal la segmentat motoare.
Ma mai supara si altceva...nimeni nu isi da seama ca e o furtuna in pahar de apa iscata de mari companii de asigurari, respectiv medicale si farmaceutice ce actioneaza in defavoarea bolnavului. Si nimeni nu a fost atat de preocupat de Legea invatamantului care si ea are multe metehne....nu a iesit nimeni in strada sa strige ca nu e de acord sa se mai faca experimente pe copiii lui. Nu de educatie si de cultura avem nevoie, din pacate. Asa incat...am serioase indoieli ca cei care sunt in strada sunt acolo doar din spirit civic....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu