joi, 19 august 2010

Tristete

Da, de marti seara sunt trista! Si nimic nu ma poate scoate din starea asta de tristete dar si de mare lehamite si greata fata de sistem, fata de tara mea, fata de noi romanii care acceptam sa ne sacrificam copii...pentru ce?!?

Martia seara a fost explozia teribila de la maternitatea Giulesti din capitala in care au murit 3 nou nascuti iar alti 8 au fost arsi in proportie de 70-80%!!! Adica, cu alte cuvinte arsi de vii! Abia veniti pe lume si arsi.

Normal ca totul a fost supermediatizat, de la durerea inimaginabila a proaspetilor parinti la replicile si atitudinile atotstiutorilor politicieni. De doua zile duduie canalele TV doar cu acest subiect. Pana acum nimeni nu a fost pedepsit sau tras la raspundere.

Eu una sunt inmarmurita de jegul uman din tara asta. Pentru ca nu mai pot sa numesc altfel atitudinea pasiva a celor cu putere de decizie dar si a celor care lucreaza in sanatate. Stiu sunt multi oameni (doctori, asistente, moase) care isi fac datoria din constiinta si nu cer bani. Eu am intinit asa ceva la Cluj, la Gine I. Dar sunt si multi care considera ca actul medical e un troc: ti-l dau da'ma platesti bine!

Tot timpul am sustinut sus si tare ca pentru a fi medic sau preot trebuie sa ai chemare, ca nu oricine poate face meseriile astea doua. Dar ambele sunt percepute ca meserii aducatoare de bani (daca ne uitam in parcarea multor spitale de stat vedem un parc auto impresionant, cu masini de zeci de mii de euro, sunt sigura ca nu achizitionate cu banii de salar de la stat!). Fals, gresit, fals...ambele sunt meserii in care se cere har, empatie, simplitate si iubire fata de semen. Constat cu regret ca marea majoritate a medicilor nu stiu ce e aia...iubire de semen, au in cap doar iubirea de bani. Pacat, mare pacat!

Ma bucur ca o am pe Isabela sanatoasa langa mine, ma gandesc cu groaza ce m-as face sa ajung intr-un spital din Romania cu ea daca asemenea grozavii se intimpla, ma rog sa fie sanatoasa vesnic si ma mai rog ca acelor parinti carora le-a fost dat sa traiasca tragedia de a-si pierde copii, sa le dea Dumnezeu puterea de a merge mai departe!
Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei plecati prea devreme...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu