joi, 24 noiembrie 2011

4 maselute si multe cuvinte

Gata...avem dantura completa chiar daca de la a patra maseluta e vizibil doar un colt. Dar avem dantura completa si ce a fost mai greu a trecut (zic eu).
Si vorbim deja in propozitii. E asa de scumpa...Inca mai are Beia cuvinte stalcite dar in principiu intelegem tot ce ne spune. De exemplu acum imi spune "mami lu'tuptup (iepurasul) tebe cane sau cash. tebe putina papa".
"mami baut cafia. Tebe Beia cafia". II spun "cafeaua e pentru oameni mari si nici pentru ei nu e buna". Imi raspunde: "nu tebe Beia cafia. Beia vea cash" (cas).
Vede ceva pe strada si se mira : "Mami, uite beseta (biserica). Face ding dong. Acoio a tunu".
Ajungem acasa. "Mami pune Micky. Acoio a togogo (televizor). Nu acoio. Pune Micky a caicuiatoru a tati. Te gog mami!". Vede apoi maimuta : "uite mami, monkey (nici acum nu zice in romana unele cuvinte). Tebe banana a monkey."
E o vorbareata (nici nu ma mira ca are pe cine mostenii..:). Ne povesteste ce vede prin carti sau la TV pe JimJam sau Baby Tv unde avem programele preferate. Inca e fascinata de Lego. Incepe ziua cu "casa a usu Winnie" iar seara isi culca toti amicii intr-o basca veche de a mea si le canta nani nani.
Apoi mergem sa ii cantam nani nani lui tati. Asta dupa ce ii spune: "Tati vin-o in patu a Beia. Pune fundu aci. Pune capu a pena. Acum tati...nani nani".
Cam asa vorbeste Beia...

Un comentariu: