miercuri, 6 aprilie 2011

Evenimente

Sunt doua pe care abia le astept: miine seara Alice Nastase ajunge in Cluj sa isi lanseze ultima carte iar vineri la ora 17,30 ASR Principesa Margareta isi lanseaza la Cluj "Cartea regala de bucate".

Pe Alice am descoperit-o in editorialele pe care le scria pentru revista sa...apoi pe blogurile ei...incet incet a inceput sa devina rutina bautul cafelei la prima ora din dimineata si cititul blogului ei. Acum astept cu nerabdare sa o cunosc si in real life! O sa revin cu detalii dupa intilnirea de miine.

Am fost foarte surprinsa in schimb sa descopar un stil oratoric deosebit si o carte care aduce un strop de istorie, unul de culoare, multa savoare si mult bun gust in cartea Principesei Margareta. Recunosc ca am rasfoit-o initial amuzata, apoi intrigata (ce, ASR gateste???? adica nu are bucatareasa????) apoi fascinata nu doar de retete (care arata fabulos, cred ca si sunt super gustoase, recunosc ca nu am avut timp sa incerc inca vreuna) ci si de scurta istorie a Casei Regale a Romaniei. Iar apoi nu am mai lasat-o din mana pana nu am terminat-o. Relatiile de rudenie si cele de prietenie au facut sa se stranga in aceea carte toate casele regale ale Europei dar si retete savuroase si faimoase din toate colturile Europei. Pe Principesa Margareta o admir din mai multe motive: unul ar fi legat de fundatia pe care o conduce si de actiunile caritabile in care e implicata...actiuni din pacate de foarte multe ori nepopularizate (ca tot suntem obisnuiti sa vedem donatii cu reclama de toate posturile de radio si TV) ceea ce denota un spirit crestin elevat, o eleganta si o distinctie demne doar de o casa regala. Chapeau! Apoi o admir din cauza contextului istoric: poporul asta nu o vrea.....dar ea ne vrea. Din fericire ne vrea binele. Si recunosc apoi ca sunt subiecttiva in ceea ce o priveste: o admir pur si simplu pentru ca apartine Casei Regale, ca e atat de eleganta, distinsa, atat de discreta, pozitiva, bineintetionata....

Asa incat voi avea doua dupa mese pline si sper eu interesante.

Doua vorbe si despre printesa mica Isabela...ne ies caninii si suferim. Amandoua...pe ea o dor gingiile si nu doarme, pe mine ma doare capul de la nesomn. Si de la oare multe, agitatie, oboseala, stress...Dar toate trec....si cine o sa aiba canini???

Un comentariu:

  1. sper sa treceti repede si peste erupti caninilor si sa va refaceti rapid dupa aceste zile chinuite! ;)
    Pupam.

    RăspundețiȘtergere