duminică, 9 ianuarie 2011

Nume de cod: Coco


De cateva zile Isabela isi spune pe nume. Daca pana acum la intrebare cine e Isabela se batea cu manuta pe piept (la fel reactiona si la intrebarea "cine e Maria"), acum daca o intrebam cum o cheama raspunde foarte afectata: Coco. Pe mine numele pe care si l-a dat m-a lasat perplexa tinand cont de faptul ca nu are cele doua litere in componenta numelui ei. Imi imaginam ca isi va spune Isa sau Bela sau Lala (cum ii spune Andrei). NU, ea a devenit Coco. Sper sa isi mai schimbe optiunea ca sincera sa fiu de cate ori o aud spunand asta ma gandesc la Coco, papagalul unei amice :D:D.

Si tot la capitolul achizitii: face niste asocieri de ne prapadim de ras. E suficient sa auda cuvantul masina si ea deja face "brum brum", tati (pe care il identifica deja si dupa prenumele lui, eu spun Sorin si ea spune imediat tata si mai nou tati) e tot timpul la "bu" (= birou), mama vorbeste la telefon fie cu Babu fie cu tata ( e suficient sa raspund la telefon ca imediat spune si ea aaaaoooo Babu. aaaaooo tata si duce orice are in manuta la ureche).

Rasfoieste reviste si cataloage gasite prin casa (de la mothercare sau premaman sau ikea etc etc). Cum vede un copil incepe sa rada, mi-l arata cu degetul si spune dupa caz: feta (eu cred ca e de la fetita) sau beb (de la bebe). Incercam timid sa spunem si tanti (suna mai mult a taaaaathi) dar nu e la adresa lui Sorin ci atunci cand vedem doamne/domnisoare pe strada/parc/reviste. Nenea spunem de ceva vreme, mai nou a inceput sa le spuna si celor doi verisori (mult mai mari ca ea, 21 si 27 de ani) tot nenea.

Nu stam inca pe olita decat atunci cand ne odihnim de la prea mult alergat. In rest face "phuah" cind a facut deja treaba mare, ne arata unde e caca (adica isi duce manuta la spate) si face "phuah" iar cand e vorba doar de treaba mica spune "pi". Am observat ca in zilele in care ma incapatanez sa o pun dupa masa de dimineata sau de pranz pe olita se inhiba si nu face nimic. In zilele in care doar ne jucam cu olita revenim la productia consacrata de 4 "phuah"/zi. Hmmm....si imi faceam iluzii ca va face singura pe olita pana la 2 ani. Vise....

In rest ne vorbeste mult in limba ei, din cand in cand isi mai aduce aminte unele cuvinte mai complicate gen "ampa" = lampa sau "catea"= cartea. Dar nu tot timpul. Oricum, catelul tot "mah" face!

Si cel mai usor ne intelegem tot in limba gimnastica: ne arata cu degetul de sefa ce vrea si pe unde vrea iar cind noi nu intelegem ne ia delicat de mana si ne duce langa/sub/in preajma obiectului dorit!

Despre jocurile si jucariile preferate ale lui Coco intr-un post viitor! Zapada ne-a fascinat si am sta toata ziua afara daca nu ne-ar ingheta nasul si manutele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu